1970 yılında Muş İli Bulanık İlçesi Adıvar köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Iğdır İli Merkez Engin alan Köyünde, Orta ve Lise Öğrenimini Ağrı İlinde, Yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden tamamladı.
. İl Özel İdare Müdürlüğünde çeşitli birimlerde memur olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında Kars İli Selim İlçe Özel İdare Müdürlüğüne Müdür olarak atandı. İlçede 14 yıl Müdür olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılı Ekim ayında Kars İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak ataması yapıldı. Bu görevi yaklaşık 14 ay sürdürdükten sonra 2012 yılı Aralık ayında İhale Müdürlüğüne, 18 Nisan 2019 tarihinde ise Kars İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğüne asaleten, İhale Müdürlüğüne de vekâleten görevlendirildi.
Selim İlçesinde görev yaptığı süre zarfında Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü görevini de yürütmüştür. Görev yaptığı süre içerisinde amirlerinden defalarca Takdirname ve Başarı Belgesi ile taltif edildi. Üst üstte almış olduğu olumlu sicillerden dolayı iki kez 1’er kademe ilerlemesi almıştır.
ÇEKİÇ evli ve 3 çocuk babasıdır.
MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI
- Muhasebe Yetkilisi muhasebe hizmetlerinin yapılmasından ve muhasebe kayıtlarının usulüne uygun saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasından sorumludur. Muhasebe yetkilileri gerekli bilgi ve raporları düzenli olarak kamu idarelerine verirler.
GENEL TANIM
- Gelirleri ve alacakları ilgili mevzuatına göre tahsil etmek, yersiz ve fazla tahsil edilenleri ilgililerine iade etmek.
- Giderleri ve borçları hak sahibine ödemek.
- Para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetleri almak, saklamak ve ilgililere vermek veya göndermek.
- Yukarıdaki bentlerde sayılan işlemlere ve diğer mali işlemlere ilişkin kayıtları usulüne uygun, saydam ve erişilebilir şekilde tutmak, mali rapor ve tabloları her türlü müdahaleden bağımsız olarak düzenlemek.
- Gerekli bilgi ve raporları; Bakanlığa, hizmet verilen ilgili kamu idaresinin harcama yetkilisi ile üst yöneticisine ve yetkili kılınmış diğer merciler muhasebe yönetmeliklerinde belirtilen sürelerde düzenli olarak vermek.
- Vezne ve ambarların kontrolünü ilgili mevzuatında öngörülen sürelerde yapmak.
DİĞER GÖREVLER
- Muhasebe Yetkililerinin Eğitimi, Sertifika Verilmesi ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 23. maddesinde sayılan hizmetlerin zamanında yapılmasından ve muhasebe kayıtlarının usulüne uygun, saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasından,
- Mutemetleri aracılığıyla aldıkları ve elden çıkardıkları para ve parayla ifade edilen değerler ile bunlarda meydana gelen kayıpların takibinden,
- Ön ödeme ile kesin ödemelerin yapılması ve ön ödemelerin mahsubu aşamalarında ödeme emri belgesi ve eki belgelerin usulünce incelenmesi ve kontrolünden,
- Yersiz ve fazla tahsil edilen tutarların ilgililerine iade edilmesinde, geri verilecek tutarın düzenlenen belgelerde öngörülen tutara uygun olmasından,
- Ödemelerin, ilgili mevzuatın öngördüğü öncelik sırası da göz önünde bulundurularak, muhasebe kayıtlarına alınma sırasına göre yapılmasından,
- Rücu hakkı saklı kalmak kaydıyla, kendinden önceki muhasebe yetkilisinden hesabı devralırken tespit edemediği noksanlıklardan.
|