İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Kurumun görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla insan kaynaklarının planlanması, işe alınması, hizmet birimlerinde görevlendirilmesi, geliştirilmesi, özlük işlerinin takibi ve insan kaynaklarına ilişkin iş tanımlarının güncellenmesi, ücret yönetimi, eğitim planlaması, performans yönetimi, kariyer yönetimi gibi çalışmaların objektif kıstaslara uygun olarak gerçekleştirilmesinden sorumlu birimdir.
Bu doğrultuda, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili diğer Kanunlar dahilinde İl Özel İdaresince istihdam edilecek memur, sözleşmeli personel ve işçilerin iş ve işlemlerini, mevzuatın öngördüğü şekilde yapar.
GENEL TANIM
- İl Özel İdaresi’nin işgücüne ilişkin her türlü hizmet ve personel alımlarını Kanun ve mevzuatlara göre yapmak.
- 2. İl Özel İdaresi hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için insan kaynaklarının kısa, orta ve uzun vadeli planlamasını yapmak.
- İl Özel İdaresi hizmetlerindeki değişme ve gelişmelerin ışığında norm kadro çalışmalarının sürekliliğini sağlamak.
- Memur, işçi ve diğer personelin özlük işlemlerini ilgili mevzuatlarına uygun olarak yürütmek.
- Personel kanununa ilişkin yenilikleri ve mevzuat değişikliklerini takip ederek uygulamak.
- Toplu iş sözleşmesi dönemlerinde yasal işlemleri hazırlamak ve takip etmek.
- İl Özel İdaresi’nin disiplin ve sicil amirleri yönetmeliğini hazırlamak.
- Kurum içinde ekip çalışmasını geliştirmek, ekip ruhunu oluşturmak.
- 5302 sayılı Kanunun 36. Maddesinin son fıkrası gereğince İl Özel İdaresi memurlarına başarı durumlarına göre İl Encümen kararına istinaden ikramiye ödemesin esas çalışmaları yapmak.
- 5032 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 65. Maddesi ile İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği gereğince ilgili Birimi oluşturmak.
- İl Özel İdaresi Personelinin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik Hizmet içi Eğitim, Seminer, Çalıştay, Panel, Konferans, v.b. etkinlikleri yapmak veya yaptırmak.
- Personelin gizli sicil raporlarını doldurmak ve 6 yıllık sicil raporlarına göre sicil terfisi olan personelin terfi işlemlerini yapmak.
- Personel atama ve nakillerle ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmak.
- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını düzenlemek.
- İl Özel İdaresi personelinin mal bildirimleri ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.
- Disiplin uygulaması ile ilgili işlemleri yürütmek.
- İşçi ve sözleşmeli statüdeki çalışacakları işe alınmaları ile ilgili özlük işlemlerinin takibini ve sicil dosyalarının düzenlemesini yapmak.
- Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, birim müdürleri ve diğer personelin vekâlet, görevlendirme onayları, izin, hastalık onayları ile ilgili işlemlerini yürütmek.
- İdarenin çalışma takvimi çerçevesinde Birim Müdürlerinin uygun görüşü doğrultusunda yıllık izin planlamasını yapmak.
- Personelinin mali işlemlerinin (maaş, ücret, mesai, harcırah, yolluk, icra, haciz, sigorta ve puantörlük vb. işlemler) tahakkukunu yapmak.
- Birim Müdürlüğü ile ilgili harcama ve ihale yetkililiği görevini mevzuatına uygun yürütmek.
- Birimlerde yapılacak öğrenci staj çalışmaları ile ilgili işlemleri yürütmek.
- Kurum Tabipliği ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.
DİĞER GÖREVLER
- Birim Müdürü 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim Kontrol Kanunu ve 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu gereğince Birimi ile ilgili harcamalarda harcama yetkilisi ihalelerde ise ihale yetkilisi olarak işlemleri yürütmek.
- Birimi ile ilgili dönemler halinde Faaliyet Raporları, Birim Performans Planını ve Yıllık Çalışma Programı hazırlamak ve Üst Makama sunmak,
- Görev alanına giren konularla ilgili istatistikî çalışmalar yapmak
- Birimi ile ilgili arşiv ve dokümantasyon işlemlerini yapmak.
- Amirlerin verdiği benzer nitelikteki diğer iş ve işlemleri yerine getirmek.
|